Topro Troja Neuro

De Topro Troja Neuro rollator met laser is gebaseerd op de Troja Classic Rollator en speciaal ontwikkeld voor mensen met de ziekte van Parkinson.

€ 459
Snel in huis
Veilig betalen

Beschrijving

Parkinson rollator

De rollator heeft een omgekeerd remsysteem, wat het rijden veiliger maakt en een laserlampje, wat gebruikt kan worden om bij een plotseling opkomende bewegingsblokkade de gebruiker te triggeren weer te gaan lopen. Door een paar slimme toevoegingen is deze Topro Troja Neuro rollator een grote hulp bij verschillende problemen die een parkinsonpatient tegen kan komen. De ziekte van Parkinson is een neurologische aandoening, waarbij mensen o.a. loopstoornissen kunnen ervaren, zoals moeite hebben met beginnen lopen en het steeds sneller willen gaan lopen.

Topro Parkinsonrollator

De Topro Troja Neuro rollator biedt meer zekerheid en stabiliteit door het omgekeerde remsysteem; terwijl bij een standaard remsysteem de remmen ingeknepen moeten worden om stil te staan en los moeten worden gelaten om weer te kunnen gaan lopen, is het bij deze rollator net andersom. Parkinson kan namelijk krampen veroorzaken, soms zo heftig dat het niet mogelijk is om de remmen van een rollator ingeknepen te houden. Dus als, om welke reden dan ook, bewust of onbewust, de remmen moeten worden losgelaten, zal de Topro Troja Neuro niet verder rijden, waardoor het risico op vallen afneemt. Dit systeem verhoogt de veiligheid en zorgt ervoor dat er meer stabiliteit is als men loopt of gebruik maakt van het stoeltje op de rollator.

Lopen met Parkinson

Mensen met de ziekte van Parkinson hebben soms het gevoel dat hun voeten aan de grond zijn vastgeplakt, waardoor ze niet meer verder kunnen lopen. Dit wordt freezing genoemd en kan tot gevaarlijke situaties leiden, bijvoorbeeld bij het oversteken van een straat. Speciaal hiervoor is de Topro Troja Neuro voorzien van een laserlampje, dat aangezet kan worden met en knopje bij het handvat. Het lampje trekt een duidelijk zichtbare lijn op de grond en geeft zo een seintje, waardoor de gebruiker wordt aangespoord weer verder te lopen. Het lampje kan naar wens worden ingesteld en gaat vanzelf weer uit na 15 tot 20 seconden. Deze aanvullingen zorgen er mede voor, dat de gebruiker van de Topro Troja Neuro rollator extra ondersteuning en de bijkomende veiligheid ervaart.

Specificaties

Levertijd24 uur
MerkTopro
Lengte65 cm
Breedte61 cm
Hoogte78-100 cm
Gewicht7,4 kg
Belastbaarheid150 kg
Gebruikerslengte150-200 cm
MateriaalKunststof, aluminium
Afmeting zitting47 cm
Zithoogte62 cm
KleurZilvergrijs
GebruikBinnen en buiten
OpmerkingRollator speciaal geschikt voor parkinson patienten.