6 artikelen
6 artikelen
Looprekken bieden extra ondersteuning en stabiliteit tijdens het lopen. Een looprek komt van pas als een wandelstok of elleboogkrukken onvoldoende steun bieden. Rollatorweb heeft een ruim assortiment looprekken op voorraad.

Looprek

Wilt u uzelf stabiel en veilig in huis verplaatsen? Dat kan met behulp van verschillende producten. Een looprek bijvoorbeeld kan zeer geschikt zijn om zekerder door het huis voort te bewegen. Een rek tijdens het lopen wordt steeds vaker gebruikt om hulp te bieden bij het verplaatsen. Omdat de komst van dit product de kwaliteit van uw leven aanzienlijk kan verbeteren, geven we u graag meer informatie.

Looprek kopen

Een looprek biedt de gewenste steun en stabiliteit waardoor u uzelf een stuk zekerder zal voelen tijdens het lopen. U kunt volledig steunen op het rek zonder dat deze om zal vallen. Door achter het rek te staan en het rekje op te tillen tijdens het lopen, kunt u telkens weer een stap vooruit zetten. Dankzij dit product heeft u de mogelijkheid om veilig door het huis rond te lopen met aanzienlijk minder kans om te vallen.

Voor jong en oud

Een looprek is geschikt voor gebruik door jong en oud. Hoewel er vaker looprekken verkocht worden aan ouderen die slechter ter been zijn, kunnen ook kinderen met ernstig verzwakte spieren baat hebben bij een looprek. Ook ouderen en kinderen met obesitas kunnen veel hebben aan een looprek omdat ze op een veilige manier toch in beweging komen.

Verschillende modellen

Als u een rek wilt aanschaffen, zult u merken dat de rekken beschikbaar zijn in verschillende modellen. Zo zijn de meeste looprekken zonder wieltjes beschikbaar, maar bestaan er ook enkele looprekken met wieltjes. De meeste rekjes beschikken over kunststof handvatten voor een betere houvast. Ook kunststof doppen aan de onderkant van het looprek kunnen zorgen voor meer stabiliteit op een gladde ondervloer. De meeste modellen zijn verstelbaar zodat ze aan uw lichaamslengte aangepast kunnen worden. Daarnaast bestaan er modellen die inklapbaar zijn waardoor u ze gemakkelijk mee kunt nemen op reis.

Huren of kopen

Wanneer u maar voor een korte tijd een rek om te lopen nodig heeft, kunt u ervoor kiezen om een rek te huren. Zo kunt u toch gebruik maken van het product zonder de volledige aanschafprijs te betalen. Wanneer u voor een langere periode of zelfs levenslang gebruik gaat maken van een looprek, is het verstandiger om er één aan te schaffen. Bekijk voordat u een rek gaat aanschaffen welke productspecificaties u belangrijk vindt. Zo weet u zeker dat u een product koopt waar u een lange tijd plezier van zult hebben.