Active rollator

De Active rollator is een lichtgewicht aluminium rollator. Deze stabiele rollator met grote voorwielen is bijzonder duurzaam en comfortabel in gebruik.

€ 219
Snel in huis
Veilig betalen

Beschrijving

Access Active rollator

Zelfstandig de boodschappen doen of een bezoek brengen aan vrienden en familie, dat wil iedereen zonder moeite kunnen doen. Soms heeft u hierbij een beetje extra hulp nodig en u wilt zich natuurlijk zeker en veilig voelen wanneer u met uw rollator op stap gaat. De Active rollator is dan dé oplossing. Bent u onderweg met dit loophulpmiddel en heeft u behoefte om even uit te rusten? U heeft een zitje bij de hand. Het zitje is eenvoudig in te stellen en dus altijd voor u op de juiste hoogte. Staat u voor een stoeprand of een andere drempel, deze ongemakken leveren geen problemen meer op. De Active is voorzien van een trapdop, met een kleine inspanning kunnen stoepen en drempels genomen worden. Buiten de deur zijn uw boodschappen en portemonnee altijd veilig opgeborgen in het afsluitbare mandje.

Access Active

Niet alleen voor de dagelijkse activiteiten buitenshuis, maar ook binnenshuis draagt deze rollator bij aan een meer zelfstandigheid. De remkabels zijn in het frame weggewerkt. Het is dus niet mogelijk om ergens aan te blijven haken. Voor een extra gemakkelijke bediening van de remmen zijn deze in te stellen naar uw eigen voorkeur.

Heeft u hem even niet nodig, dan is deze eenvoudig en veilig inklapbaar door een eenvoudig te bedienen hendel. Niemand is hetzelfde, daarom is dit model voorzien van instelbare handvatten. Door deze op de juiste hoogte in te stellen, bent u zeker van een optimaal gebruik en maximale veiligheid.

ANWB Rollator

De Active anwb rollator is vanaf nu online verkrijgbaar. Rollatorweb heeft ervoor gekozen om de "ANWB Rollator" in het assortiment op te nemen vanwege de grote vraag. Op zoek naar iets anders? Goede alternatieven zijn de rollators van Topro. Deze rollators van topkwaliteit zijn al jaren de bestverkochte modellen en haalden het hoogste testoordeel in de Kassa rollatortest.

Rollator-historie

Als je niet meer goed ter been bent en afhankelijk bent van anderen dan worden de dagen soms wel erg vervelend. Ook de Zweedse Aina Wifalk had hier last van. De vrouw, die door polio gehandicapt was geworden, zocht daarom naar een vervoermiddel waarmee ze zelfstandig over straat kon lopen. En niet alleen dat, het moest een hulpmiddel worden dat makkelijk op te slaan en te parkeren was en de mogelijkheid moest hebben om boodschappen mee te doen. Met de steun van een fonds liet ze een prototype maken en de licht gewicht rollator was geboren.

Wat is een rollator

Het loophulpmiddel is eigenlijk niets meer of minder dan een (aluminium) frame met wielen. De gebruiker heeft twee handvatten waar men op kan steunen, een frame die mogelijkheden biedt om een boodschappenmandje en een wandelstok aan te bevestigen en drie of vier wielen. Het is in de praktijk een hartstikke handig ding gebleken waar vooral ouderen maar ook gehandicapten ontzettend veel plezier aan beleven. Op deze manier hebben vele ouderen en gehandicapten een deel van hun vrijheid weer terug gekregen.

Hoe zit dit hulpmiddel in elkaar

Rollators worden meestal gebouwd van lichtgewicht metalen buizenframes met meestal vier wielen. Er zijn ook modellen met drie wielen maar deze zijn minder in gebruik. Aan het frame zijn twee handgrepen gemonteerd waar meestal ook de remmen aan zijn vastgezet. Een licht gewicht anwb rollator heeft door het frame veel mogelijkheden om mandjes aan te hangen of erin te plaatsen. Heel handig voor gehandicapten en ouderen als deze boodschappen willen doen of spullen mee moeten nemen die te maken hebben met de handicap of ouderdom zoals medicijnen of zuurstof en vernevel apparaten. Er zijn zelfs anwb rollators te koop die de mogelijkheid van een dienblad aanbieden.

Wat zijn de kwaliteitsverschillen tussen de rollators

Er zit uiteraard verschil in kwaliteit. Misschien is het belangrijkste punt voor vele gebruikers de wielen. Hoe beter het rubber en de lagering van de wielen hoe comfortabeler zal de anwb rollator lichtgewicht over de straten rollen. Ook het design kan een groot verschil maken en meer mogelijkheden bieden. Hoe beter het design in elkaar zit des te meer mogelijkheden er zijn om het karretje te voorzien van hulpmiddelen zoals een boodschappenmand, een zitje en een dienblad.

Waar zijn rollators te koop

U kunt ze vrijwel overal op het internet kopen in de vele webwinkels maar ook bij de reguliere thuiszorgwinkels. Op het internet zijn anwb rollators vele malen voordeliger dan in de winkel en ze worden doorgaans gratis thuisbezorgd. Bestel uw rollator eenvoudig, veilig en snel online bij Rollatorweb.
anwb rollator Rollatorweb

Specificaties

Levertijd24 uur
MerkAccess
Lengte72 cm
Breedte60 cm
Hoogte82 - 98 cm
Gewicht9 kg
Belastbaarheid125 kg
Gebruikerslengte160 - 190 cm
MateriaalKunststof, aluminium
Zithoogte50 - 63 cm
KleurZilver
Artikelnummer603010ACTGT
GebruikBinnen en buiten

Reviews

  1. ANWB rollator

    Waardering
    Mijn man en ik hebben allebei deze 'ANWB rollator' aangeschaft bij Rollatorweb omdat de prijs lager was en de beoordelingen goed zijn. Ik ben erg blij nu weer zelf alles te kunnen doen met deze active rollator.
  2. Henry

    Waardering
    Tevreden met deze prima rollator, erg licht, grotere voorwielen en goedkoper dan bij de ANWB.