Thuiszorg ahms

thuiszorg ahmsWe staan volop in het leven. Genieten van het leven, zijn actief en ondernemen van alles. Wat nu als we ziek worden, een handicap krijgen, ouder worden en we worden daardoor zwak en hebben weinig uithoudingsvermogen. Dan bieden loophulpmiddelen, zoals een looprek of rollator uitkomst. Niet afhankelijk te hoeven zijn van andere mensen, maar zelfstandig kunnen zijn.

Van probleem naar oplossing

Goed, we hebben hulp nodig bij ons dagelijkse activiteiten. Hoe gaan we dit oplossen? Gelukkig zijn er voor verschillende situaties loophulpmiddelen op de markt, zowel voor kinderen als volwassenen.

De juiste keuze

Met de keuze van een loophulpmiddel kan er worden gekozen voor het optimaal terugdringen van de belasting of optimale ondersteuning voor de balans. Loophulpmiddelen moeten echter wel passen bij ons levensstijl. We moeten ons bedenken welke activiteiten we willen kunnen uitvoeren en welk hulpmiddel daarbij geschikt is en bij welke rollator winkel u deze aanschaft.

Loophulpmiddelen

Laten we de bekendste loophulpmiddelen met hun eigenschappen eens op een rij zetten.

  • Kruk of wandelstok: een kruk geeft steun aan de elleboog, een wandelstok niet. Een wandelstok is geschikt voor problemen aan één voet of één been. Beide zijn geschikt voor zowel korte als lange afstanden en in vele uitvoeringen te verkrijgen.
  • Looprekken: een in hoogte verstelbaar rek waaraan kan worden vasthouden. De looprek is uitsluitend bedoeld voor binnenshuis.
  • Rollatoren: een kar met stuur, twee handgrepen en drie of vier wielen, die steun biedt wanneer er wordt gewandeld. Uitermate geschikt voor mensen die slecht ter been zijn door bijvoorbeeld zwakke spieren of een gebrek aan evenwicht. De rollator is geschikt voor korte en lange afstanden, is opklapbaar dus makkelijk overnal mee naar toe te nemen. Daarnaast zijn er diverse accessoires bij te leveren zoals een dienblad, zitplateau en boodschappenmand.
  • Rolstoel: stoel op wielen bedoeld voor mensen die helemaal niet meer kunnen lopen. Ook geschikt voor korte en lange afstanden. Er kan worden gekozen voor een handbewogen rolstoel of een elektrische rolstoel. Handbewogen rolstoelen zijn er in vele uitvoeringen. Een aandrijfsysteem zorgt voor voortbeweging zonder enige moeite. Met de elektrische rolstoel ben je echter mobieler en biedt daardoor meer vrijheid en onafhankelijkheid. De elektrische rolstoel heeft een uitvoering voor binnen- en buiten.
  • Statafel: een statafel biedt ondersteuning aan knieën en voeten en versterkt de heupen. Zowel voor kinderen als (jong)volwassenen op de markt en in verschillende uitvoeringen te verkrijgen.

Voor kinderen is er de speciale 'loophulp', welke thuis, op school of tijdens therapiesessie te gebruiken is. De loophulp zorgt ervoor dat kinderen gaan staan of lopen en kunnen hierdoor ook spelen met andere kinderen. De loophulp is zowel binnen als buitenshuis geschikt. Samen met de huisarts, specialist of fysiotherapeut kan er worden bekeken welk hulpmiddel het meest geschikt is in een bepaalde thuiszorg ahms. Een goed lichtgewicht loophulpmiddel is een hele zorg minder!