Rollator marktplaats

Heeft u een rollator nodig? Hoe maakt u een keuze uit de verschillende modellen? Er zijn standaard rollators waar u alleen mee loopt, maar er zijn ook speciale loopwagentjes met meer functies. Ze hebben meestal drie tot vier wielen. Sommige wielen zijn smal en klein, andere wielen zijn breder en groter. Ook wat zithoogte betreft is er een verschil. Als de zithoogte wat hoger is, kunt u makkelijker opstaan. Ook de prijs verschilt enorm. Het is belangrijk rollators eerst met elkaar te vergelijken, voordat u er een uitkiest. Dit kan in een showroom van een thuiszorgwinkel bijvoorbeeld.

Waar moet u op letten?

Deze hulpmiddelen hebben zelf een bepaald gewicht en zijn gemaakt voor mensen tot een maximaal gewicht. Een lichtgewicht model kun je makkelijk in de auto zetten. Een loopsteun met wielen stelt u voor het gebruik af op uw lengte en maat. Er zit een rem op, die werkt via remkabels. Bij de ene is de rem wat stugger als bij de andere. Deze parkeerrem moet u inknijpen, wanneer u hem gebruikt. Denk daar ook aan wanneer u niet veel kracht in uw handen heeft. Probeert u dit uit voordat u de rollator koopt. De rem moet goed onderhouden worden.

Hoe gebruikt u de rollator?

Wanneer u de rollator als hulpmiddel om te lopen gebruikt, moet u er niet op gaan hangen. U loopt vooral zelf, met steun en zekerheid van het hulpmiddel recht voor u. U kunt er ook even op gaan zitten, wanneer u moe wordt onderweg. Dan moet u dit hulpmiddel wel eerst op de parkeerrem zetten voor u gaat zitten. De meeste loopwagentjes hebben ook een afneembaar boodschappenmandje, zodat u zelf naar de winkel kunt en wat mee kunt nemen. Sommige boodschappenmandjes zitten onder de zitplaats. Anderen hebben een open, onbeschermd mandje. Let dan goed op uw portemonnee!

Verschillende modellen

Sommige rollators kun je makkelijker een trap omhoog dragen dan andere. Rollators moeten comfortabel zijn en niet tot last. Ook het materiaal waar het hulpmiddel van gemaakt is verschilt. Bent u extra lang of extra zwaar? Dan kunt u een XXL type krijgen. Er zijn ook extra lichtgewicht rollators, bijvoorbeeld met drie wielen en gemaakt van aluminium. Dit type is heel wendbaar en neemt u makkelijk mee. Dit is een handig model voor binnenshuis. Andere uitvoeringen zijn zeer geavanceerd en hebben remkabels, die geïntegreerd zijn in de zijkanten van de loopsteun. Bij de rollatormarktplaats van Rollatorweb zijn alle modellen ruim op voorraad. Altijd snel en gratis thuisbezorgd!

Vergoeding voor een rollator?

U kunt geen vergoeding meer krijgen vanuit de basis zorgverzekering. Sommige zorgverzekeraars hebben dit loophulpmiddel in het aanvullend pakket opgenomen, of een aantrekkelijke regeling georganiseerd via thuiszorgwinkels. U kunt deze loopsteun voor een bepaalde periode gratis lenen via een thuiszorgorganisatie of vanuit een aanvullend zorgpakket van een zorgverzekeraar. Daarna kunt u ze eventueel met korting kopen. U kunt ook zelf een favoriet exemplaar kopen of op uw maat laten maken. Een rollator is een handig hulpmiddel om nog wat langer op de been te kunnen blijven. De prijzen zijn erg gezakt en de kwaliteit gestegen: u hoeft dus niet de gaan shoppen op Marktplaats om een goedkope rollator op de kop te tikken.