Slimme zorg

Slimme ZorgNederland telt veel thuiszorgwinkels. Veel mensen weten de thuiszorgwinkels te vinden, die door de jaren heen uitgebreid zijn tot een heuse speciaalzaak. Bij deze winkel kunt u een hulpmiddel zoals een rollator, krukken, bedklossen lenen, huren of kopen. De meeste thuiszorgwinkels zijn erg ruim gesorteerd op het gebied van mobiliteit, zelfredzaamheid comfort en vitaliteit. Behalve de kraamartikelen zijn hier ook slimme hulpjes bij het eten en drinken of wassen te vinden. Tevens geven deze winkels informatie over allerlei zaken die van belang op het gebied van thuiszorg. Deze diensten dragen bij aan uw welzijn. Of u jong of oud, gezond of hulpbehoevend, iedereen is welkom bij deze winkel.

Handige breng- en ophaalservice

Als u door ouderdom of als gevolg van een ongeluk of een operatie een hulpmiddel nodig heeft dan kunt u hiervoor terecht in de thuiszorgwinkel. Als u een medische indicatie heeft worden de hulpmiddelen in de meeste gevallen zelfs thuis bezorgd. En als u deze hulpmiddelen niet meer nodig heeft, belt u even de thuiszorgwinkel dat ze het hulpmiddel weer op mogen komen halen. Handig toch zo'n service!

Vele hulpmiddelen

Ook kunt u bij de thuiszorgwinkel gerust eens binnen lopen, om te kijken wat er precies op dit gebied te verkrijgen is. Het zijn hulpmiddelen die in het dagelijks leven een goede ondersteuning bieden. Het maakt en houdt een mens zelfstandig en mobiel. Een mooi voorbeeld hiervan is lichtgewicht bestek als u minder kracht in uw handen krijgt. Nog meer voorbeelden zijn een sta-op-stoel, een helpend handje om voorwerpen van de grond op te rapen zonder dat u hoeft te bukken. Een thermometer, een medicijndoos, rugkussens, nekkussens, een bloeddrukmeter, maar ook relaxfauteuils, sprekende horloges, sprekend klok, boeksteun, duimspalken, heupbeschermers, wandelstokken, rolstoelen en ondersteken. Maar ook fitness- en cardio apparatuur vindt u hier. Noem maar op, dé zorgwinkel heeft het. De hulpmiddelen staan in de thuiszorgwinkel overzichtelijk uitgestald. Bovendien geven de consulenten graag een vakkundig advies voor slimme zorg. Ze kunnen in de alle thuiszorgwinkels u ook informeren over personenalarmering, over verpleging, over maatschappelijk werk, over borstprotheses en over steunkousen.

Lenen, huren of kopen

Bij veel thuiszorgwinkels kunt u de producten zelfs online bestellen. Iedereen die in een thuissituatie verpleeg- of hulpmiddelen nodig heeft kan hiervoor terecht bij deze winkel. Een groot aantal producten kan men gratis lenen. Daarnaast is het mogelijk om producten thuis, in uw eigen omgeving, uit te proberen. Dit kan meestal gratis. Andere producten, onder andere voor zwangerschap, kunnen een tegen een vergoeding gehuurd worden. Via de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten bent u verzekerd voor deze kosten. U kunt ook hulpmiddelen kopen. De thuiszorgwinkels maken het mede mogelijk dat u rustig in u eigen omgeving kunt revalideren of oud kunt worden. Het is een goede en veilige ondersteuning bij u dagelijkse verrichtingen in en om het huis.