Scootmobiel

ScootmobielTegenwoordig is het aanbod in scootmobielen erg groot te noemen. Scootmobielen zijn kleine, wendbare voertuigen waarmee mensen die minder valide zijn zich goed kunnen voortbewegen. Men kan bijvoorbeeld minder valide worden door ouderdom, maar ook een ongeluk of ziekte kan ertoe bijdragen. Zo kunnen ze hun dagelijkse activiteiten gewoon normaal uitvoeren met behulp van een scootmobiel. Men is niet meer afhankelijk van vrienden of familie bij het doen van een boodschap of de hond uitlaten. Met een scootmobiel kunt u dit en nog veel meer (weer) zelf doen. Scootmobielen zijn dan ook erg populair en in Nederland rijden hier alleen al zo'n 150.000 van rond.

Scootmobielen

Bent u niet meer goed mobiel ter been en wilt u een scootmobiel aanschaffen? U kunt dan het beste eerst kijken of u wel in aanmerking komt hiervoor. Als u er namelijk voor in aanmerking komt krijgt u een vergoeding wat u vele honderden euro's bespaart. Wanneer u hiervoor niet in aanmerking komt, moet u zelf de afweging maken of u er een aanschaft. Het kostenplaatje kan hierbij erg hoog zijn, afhankelijk van het model dat u wilt kopen en of u een nieuwe of tweedehands scootmobiel extra wilt. Om er nu achter te komen of u recht hebt op een vergoeding, kunt u het beste contact opnemen met uw gemeente. Wanneer u een bepaalde beperking buitenshuis heeft kunt u vaak al in aanmerking komen, maar hiertoe dient u dan wel een verklaring van uw arts te overleggen. Op basis hiervan gaat de gemeente de indicatie bepalen. Afhankelijk van de gemeente krijgt u een extra scootmobiel toegewezen of u krijgt een bepaald bedrag toegekend. Op basis van inkomen, leeftijd en gezinssamenstelling kan eventueel nog een eigen bijdrage worden gevraagd. Dit hoort onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, waarbij de invulling in elke gemeente anders kan zijn. Bestel uw scootmobiel of rollator online in de rollator marktplaats.

Scootmobiel Extra

Wanneer u financieel in staat bent om er een te kopen (wanneer u er bijvoorbeeld een toegewezen krijgt van de gemeente of er een via een thuiszorgwinkel heeft aangeschaft) moet u vaak er zelf een aanschaffen. In sommige gevallen wordt het model en de uitvoering bepaald door de gemeente. Zij zoeken een leverancier en vaak onderzoekt deze leverancier in samenwerking met een ergotherapeut het juiste type voor u. Maar dat hoeft dus niet altijd zo te zijn en dan moet u met een paar dingen rekening houden. Allereerst is het aan te raden om een verkooppunt bij u in de buurt te kiezen. Wanneer onderhoud, service of eventuele reparaties noodzakelijk zijn, kunt u terecht bij een plaatselijke verkoper. Echter wil het niet altijd zo zijn dat een bepaald merk waar u naar op zoek bent ook bij de plaatselijke verkoper aanwezig is. Informeer hier altijd naar bij de dealer. Wat ook zeer interessant kan zijn is om er een via internet te kopen. Vaak is dit een stuk goedkoper doordat webwinkels minder kosten hebben die ze dus niet in de prijs hoeven te verrekenen. Afhankelijk van de toewijzing door de gemeente kunt u een type kopen die het beste bij u past.

Lees meer over: Fibromyalgie | Zorgboerderij | Lidl Rollator